Zero waste kuhanje: vodič za početnike koji žele smanjiti otpad hrane - Monitor.hr
11.01. (19:00)

Da slučajno ne čujem da se nešto baca, jel jasno?

Zero waste kuhanje: vodič za početnike koji žele smanjiti otpad hrane

Nakon što ogulite mrkvu, krumpir ili ciklu kora će završiti ili u smeću ili u kompostu. No, od kore se može napraviti čips ili iskoristiti u druge svrhe, tako da je možda ne treba baciti. Ključ smanjenja otpada hrane je kupovina samo toliko svježih namirnica koliko znate da možete pojesti i njihovo pohranjivanje na način koji će ih održati svježima što je duže moguće. Isto tako, tekućina u staklenki slanutka može se iskoristiti kao zamjena za jaja – za deserte, majonezu pa i koktele. Nadalje, povrće koje vam vene možete spasiti s kokcicama leda. Zamrzavanje je inače odličan način za prezerviranje brojne vrste hrane, a Green donosi popis Instagram profila na kojima daju savjete o takvom kuhanju.


Slične vijesti

06.03.2018. (12:29)

5 grešaka u kuhinji koje nismo ni svjesni da činimo

30.09.2017. (18:46)

Male kuhinjice koje oduševljavaju

14.10.2016. (23:55)

Da ne bi bilo zabune

Nigerijski predsjednik: Mojoj ženi mjesto je u kuhinji

Nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari odgovorio je na kritike svoje žene koja je izjavila kako možda neće glasati za njega riječima: “Ne znam kojoj stranci moja žena pripada, ali njoj je mjesto u kuhinji, dnevnoj sobi i onoj drugoj sobi”. Rekao je to stajavši pored Angele Merkel, koja je djelovala preneraženo. Buhari se četvrti put kandidira za predsjednika, zbog čega smatra da “zna bolje” od svoje žene. BBC

08.08.2016. (15:37)

Deset savjeta u kuhinji koje bi svatko trebao znati

29.06.2016. (13:49)

Stupovi društva

Arhitektura i feminizam

Već u antici Vitruvije uparuje dorski red s muškim likom, jonski s ženskim, a korintskom redu pridružuje figuru djevice. Od XIX. stoljeća kućna se sfera intenzivno feminizira, što implicira ženski autoritet u namještanju toga prostora, ali i pokušaje da se žene zadrže u sferi privatnog, partikularnog – na sigurnoj udaljenosti od javnog prostora i arene moći. Vrhunac je toga rast kulture predgrađa, a zatim i posebno dizajn kuhinje – od praktičnog laboratorija do podruštvljenog prostora spojenog s dnevnim boravkom, Muf piše kratak pregled “muškog” i “ženskog” u arhitekturi.

16.06.2016. (18:45)

Hrvatska kuhinja proglašena proizvodom mjeseca u Velikoj Britaniji (ne hrana, nego baš kuhinja, elementi i to…)

22.05.2016. (23:29)

12 znanstvenih eksperimenata koje možete vidjeti svaki dan u svojoj kuhinji