Dobar džep i dobar tek!
Zagreb: Sedam mjesta u Zagrebu gdje se dobro jede za do 50 kuna
Pun kufer preporučuje pet seoskih domaćinstava u okolici Zagreba:
Bistro Babriga – na nekoliko minuta od Velike Gorice; nude pačja prsa s domaćim lulekima, bele žgance s tropom, turopoljski odrezak s vrganjima, juhu od vrganja…
Klet Kozjak u Svetom Križu Začretje – mladi i stariji kozji sir, štrukle s vrhnjem i krušnim mrvicama, pačja prsa u umaku od kupinova vina, ždrebetina s povrćem…
Stara Preša – Šenkovec, tridesetak kilometara zapadno od Zagreba; zagorska juha, juha od štrukli, purica s mlincima, pečena patka, teleća koljenica i punjena kokoš, salame od divljači, domaće kobasice, sirevi, srneći gulaš s domaćim njokima…
Seoski turizam Kezele – kod Ivanić Grada; topli kruh i kiflice, seljačko pečenje, divljač, šaran pečen na rašljama, knedle sa šljivama, domaći trganci, moslavački fiš, svinjski but pečenom u rolu s restanim krumpirom i umakom od luka, popečci od heljde i poriluka…
Krčma Gabreku 1929. – podno zidina Staroga grada uz potok Gradnu kod Samobora: palačinke zapečene s domaćim sirom i vrhnjem, punjene gljivama i pohane ili nadjevene šunkom…
U Hrvatskoj još do nedjelje (22.10.) traje tjedan restorana kad se nudi slijed od tri jela + (ponegdje) čaša vina za 100 kuna po osobi. U akciji sudjeluje 80 restorana iz dobrog dijela Hrvatske (ovdje karta sa svima), a Pun kufer je izdvojio ponudu nekih od njih.