Dobro ajde, dezinficira
Unatoč vjerovanju kako alkohol može biti dobar za zdravlje, WHO preporučuje da ga se uopće ne pije
Vjerovanje da umjerena konzumacija alkohola može biti dobra za zdravlje i zaštititi od bolesti poput srčanog udara, moždanog udara ili dijabetesa tipa 2 dugo se držalo, čak i među nekim znanstvenicima. No Tim Stockwell, bivši direktor Kanadskog instituta za istraživanje konzumacije supstanci na Sveučilištu Victoria, tvrdi da je razlog takvim tvrdnjama prije svega u načinu na koji su ta istraživanja provedena. Na primjer, mlade punoljetne osobe koje dnevno popiju čašu vina ili piva prosječno imaju veća primanja, bolji pristup zdravstvenoj skrbi i bolje obrazovanje. Sve su to faktori koji ionako doprinose općem zdravlju. Na prvi pogled, čini se da su umjereni konzumenti alkohola zdraviji zahvaljujući povremenom ispijanju vina ili šampanjca, ali prava istina leži u njihovom odsustvu osnovnih bolesti, a ne u alkoholu. DW