Sve više restorana vraća Michelinovu zvjezdicu: Tjera nam goste i neisplativo je - Monitor.hr
04.03. (11:00)

Bez forsiranja gourmeta, molim

Sve više restorana vraća Michelinovu zvjezdicu: Tjera nam goste i neisplativo je

Posljednjih godina sve je veći broj chefova i restorana koji su odlučiti vratiti to priznanje ili odbiti ga zbog problema koje im je Michelinova zvjezdica prouzročila. Neki od najpoznatijih svjetskih primjera koji su dospjeli u medije su Marco Pierre White koji je 1994. postao najmlađi chef s tri zvjezdice da bi pet godina kasnije postao prvi chef koji ih je vratio Michelinu. Jedan takav slučaj zabilježen je i na Kvarneru. U cijelome procesu izgubila se početna ideja oko koncepta te je status restorana sa zvjezdicom postao svojevrsno opterećenje. Jednostavno, izgubili smo goste, a ulaganja u restoran s konceptom kuhinje kakav smo imali su previsoka i neisplativo je. Želim da budemo restoran u kojem će se gosti osjećati ugodno, da ne razmišljaju kako moraju biti formalno odjeveni, da mogu doći s djecom, sa psom… Na kraju krajeva, da mogu pojesti nešto a la carte, a ne samo ono što su chefovi smislili da bi trebali jesti, budući da smo imali samo degustacijske menije. Da mogu naručiti i butelju kućnog vina, opustiti se… Index


Slične vijesti

04.02.2017. (15:57)

Što na nebu sja visoko

Kako su Michelinovi inspektori dospjeli u Hrvatsku

“Lobirali smo, ali nismo znali ni kad će inspektori doći, ni koga će posjetiti, niti kome će dati preporuku ili zvjezdicu”, objasnio je Darko Lorencin kako je Hrvatska dobila svoju prvu Michelinovu zvjezdicu, u Rovinju. “Tražili smo mogućnost kako da na najbolji mogući način pomognemo našem ugostiteljstvu. Sve aktivnosti koje su se tada provodile bile su stvarno hvalevrijedne, ali smatrali smo da bismo najviše dobili na publicitetu kada bismo uspjeli dovesti Michelin u Hrvatsku”, kaže Lorencin. Glas Istre