Što stranci smatraju hrvatskom kuhinjom - ćevapi, burek, ali i peka, rižoto i tartufi - Monitor.hr
06.06.2017. (13:51)

Njam njam

Što stranci smatraju hrvatskom kuhinjom – ćevapi, burek, ali i peka, rižoto i tartufi

S obzirom da je turistička sezona mnogo se piše o promjenjivim, skupim cijenama na obali. No zanimljivo je vidjeti što stranci kažu o našoj ponudi. YouTube vrvi videima koji turista koji su posjetili Hrvatsku. Jedan par bio je u Splitu i jeo sarmu, ćevape, ali i meso ispod peke i crni rižoto, a žale se jer je jedini street food pizza; evo što misle o svemu – video. Ova vlogerica primjećuje kako Hrvati jedu kruh uz sve, osim toga vole i razne štrudle te meso. Ovaj par se divi prženim lignjama, a ovaj dečko hvali istarsku kuhinju. Možda su to oni koje je platila turistička zajednica?


Slične vijesti

03.08.2019. (07:30)

Kilo mesa oko vrata

Odlična ideja: Restoranima s domaćom hranom oznaka – kravata

Nezavisna udruga ugostitelja pokrenula je projekt kategorizacije restorana pod nazivom “Pet kravata” koje bi dobivali restorani koji nude domaće proizvode. Dakle, ne bi se ocjenjivala izvrsnost jela, kao kod Michelina, nego hrana napravljena od domaćih sastojaka i domaćom tehnikom kuhanja. Moglo bi se dobiti tri, četiri ili pet kravata – tri kad je proizvod od sto posto domaćih sastojaka, četiri je klasifikacija hrvatskih rezova mesa, pet bi pokrivalo i hrvatski dizajn. Trenutno je u hrvatskoj gastronomiji samo 30% domaćih namirnica. HRT