Najduži put na svijetu do slastičarnice
Rostuhar iz kampa na Južnom polu: Senzacija – torta i šampanjac!
“Toliko uživam u stvarima koje su inače toliko obične da na njih nikad ne obraćamo pažnju. Činjenica da mogu sjesti na wc i obaviti što treba dok čitam novi broj Economista koji je stigao sa zadnjim letom. Stol za kojim mogu sjediti k’o čovjek i jesti i pisati. Normalna struja na kojoj mogu napuniti baterije. Sjesti u udobnu stolicu pored peći, dići noge u zrak na drugu stolicu i pisati ove retke”, piše hrvatski avanturista Davor Rostuhar iz kampa na samom Južnom polu, nakon što je u 47 dana prepješačio od ruba kontinenta do njegovog središta. Priča i da su ga nahranili domaćini – “za doručak tost, kajgana od jaja koja nisu u prahu, pržena slanina, jogurt i voće. Voće! Ananas, dinja, jabuka, grejp. A za ručak rakovi s avokadom. Pa za desert torta od borovnica s punošlaga i šampanjac! Pa to je čista senzacija!”.