Roštiljanje na otvorenom u Zagrebu: Na Medvednici ne smijete, ali zato imate Jarun, Bundek, Savicu... - Monitor.hr
30.04. (10:00)

Uz dežuranje od ranog jutra da si zauzmete mjesto

Roštiljanje na otvorenom u Zagrebu: Na Medvednici ne smijete, ali zato imate Jarun, Bundek, Savicu…

Proljeće nekima počinje s mirisom roštilja za vikend. Vlastiti prijenosni roštilj svakako će vam dopustiti širi izbor lokacija, ali ako vas baš Medvednica vuče, u Parku prirode nije dopušteno loženje vatre, ili upotreba recimo plinskog roštilja, ili ikakve naprave koja baca vatru, piše punkufer. Paljenje vatre dopušteno je samo na mjestima koja su za to predviđena, uređena i označena, a takvih livada na Medvednici – danas više nema. Oni koji se ogluše na ovu zabranu, bit će novčano kažnjeni. Zato imate posebno oganizirana mjesta za to na Jarunu, Bundeku, Savici, u šumarku kod nedovršene bolnice u Blatu, a ako baš Medvednica vuče, imate zidane roštilje uz planinarske i ugostiteljske objekte. No, bilo bi dobro da se dogovorite s nadležnima unaprijed. N1


Slične vijesti

18.10. (16:00)

Jesti samo provjereno i kvalitetno i dobar tek

Mesni obrok je tradicionalni dio naše kulture, ali sve češće se postavlja pitanje postojanja poveznice između konzumacije crvenog mesa i raka debelog crijeva

Jedna nedavna studija navodi da konzumacija crvenog mesa uz povišenu tjelesnu masu, konzumaciju alkohola i/ili snižene koncentracije vitamina D povećava rizik nastanka. To naravno ne znači da crveno meso samo po sebi može izazvati rak debelog i završnog crijeva, jer u konačnici u stvaranju svakog zloćudnog tumora, pa tako i kolorektalnog karcinoma sudjeluje veliki broj čimbenika koji se međusobno isprepliću. Treba razlikovati neprerađeno od prerađenog jer bi u kontekstu brojnih aditiva i konzervansa prerađeno crveno meso potencijalno moglo biti puno većim rizikom. Dakle, ne treba se ustručavati od svima omiljenog roštiljanja na proljeće i ljeti, ali valja u svemu biti umjeren. Agroklub

21.04.2023. (21:00)

Grill na danski način

Casus – JYSK-ov jednokratni roštilj od bambusa i kartona

Na ovaj način JYSK nudi alternativnu opciju tradicionalnim jednokratnim roštiljima, smanjujući potražnju resursa temeljenim na izvornim šumama. CASUS roštilj koristi do 50% manje drvenog ugljena od ostalih jednokratnih roštilja na tržištu, čime se proizvodi manja emisija CO2. Toplinska izolacija izrađena od kombinacije kartona i vulkanskog kamena, zadržava toplinu i smanjuje rizik od opeklina ali i potencijalnih šumskih požara. Green

17.01.2018. (19:51)

Najbolji roštilj u gradu?

15.07.2016. (15:25)

Aplikacija "roštilj kalkulator" računa koliko treba mesa i pića za dobru roštiljadu, po broju muškaraca, žena i djece

21.04.2016. (11:38)

Počastite se roštilj platom za dvije osobe za samo 59kn

11.09.2015. (11:20)

Počastite se specijalitetima s roštilja: Bogata plata od 2 kg s prilozima i desertom za 99kn

09.07.2015. (15:58)

Kuharu manje zbori da ručak ne prigori

Dim roštilja krivac je za rak, a rajčica je zdravija prokuhana…

Osim odabira zdravih namirnica za jelo, vrlo je bitno znati ih pravilno spremiti kako bi zadržale vitamine i minerale. Kratko pirjanje i lagano parenje smatraju se najzdravijim načinom pripreme namirnica. No rajčicu i mrkvu ipak je bolje malo prokuhati. Isto tako, grilanje je zdrav način pripreme obroka, ali pri korištenju marinade može doći do nastanka kancerogenih tvari. 24sata