Juhica
Restoran u Bangkoku stekao svjetsku slavu juhom koja se u istom loncu krčka već 50 godina
Možda ne zvuči najprivlačnije, ali jedna od jedinstvenih poslastica Bangkoka je goveđa juha s rezancima. Radi se o popularnome restoranu Wattana Panich na Tajlandu i njegovoj poznatoj juhi koja stiže iz ogromnog lonca, visokog 75 centimetara i promjera od gotovo metar i pol. Tajna te, kunu se upućeni, neobično ukusne juhe je u tome što kuhari isti lonac juhe drže na laganoj vatri već pola stoljeća. Prema riječima Nattaponga Kaweeantawonga, pripadnika treće generacije vlasnika restorana i kuhara, nemaju neki posebni recept. Dežurni kuhar prema svojoj procjeni dodaje sastojke kao što su češnjak, cimet, peršinov korijen, crni papar i desetak kineskih biljaka. “Kad sam preuzeo posao, moj bi tata skuhao juhu. Ja bih ju kušao da shvatim koji je njezin savršeni okus. Danas već imam toliko iskustva da mi je dovoljno samo pogledati u lonac i odmah znam što nedostaje”, tvrdi Kaweeantawong. Tportal