Pocuclaj i baci - prženo kamenje kao jelo - Monitor.hr
28.06.2023. (12:00)

Fino, a i hranjivo

Pocuclaj i baci – prženo kamenje kao jelo

Ovo kinesko jelo se naziva suodiu, a prema legendama potječe iz pokrajine Hubei, poznatijoj i kao Zemlja ribe i riže. Legenda kaže da su se lađari za vrijeme dugih putovanja niz rijeku Yangtze suočavali s nedostatkom mesa i povrća, zbog čega su počeli isisavati minerale iz riječnih kamenčića kako bi zadovoljili svoje potrebe. Na užarene kamenčiće izlijeva se čili ulje, posipa se umak od češnjaka, a zatim se sve prži s mješavinom paprike i češnjaka narezanog na kockice. Porcija košta 16 juana, odnosno oko 2 eura. CNN, Green


Slične vijesti

29.06.2016. (12:39)

3 u 1

Tužno-smiješna realnost ljudi koji jedu za radnim stolom

Šest od deset radnika u SAD-u jede za radnim stolom – jedu dok pišu mejlove, programiraju, odgovaraju na pozive, pišu i čitaju. Brian Finke odlučio je ovjekovječiti taj istovremeno smiješan i tužan život serijom fotografija: posjetio je 10 tvrtki i prilično nesuptilno snimio ljude kako im sendviči i pizze vise iz usta, masne tipkovnice, prljave stolove… Finke kaže da ne osuđuje, no fotografije govore same za sebe. Wired

23.11.2015. (17:24)

5 načina kako natjerati dijete da jede

16.10.2015. (08:09)

Put oko svijeta u 30 jela

20.06.2015. (14:55)

5 laganih ljetnih jela spremnih za 15 minuta