I njoj ponekad treba malo pažnje
Održavanje perilice posuđa: 5 ključnih točaka za dugotrajan sjaj

Da bi perilica posuđa besprijekorno radila i trajala dulje, potrebno ju je redovito čistiti. Ključne točke održavanja su:
- Filter – Najčešći krivac za kvarove. Treba ga čistiti nekoliko puta godišnje potapanjem u vodu s octom ili blagim deterdžentom.
- Mlaznice i prskalice – Ako su začepljene ostacima hrane, posuđe neće biti dobro oprano. Povremeno ih treba skinuti i pročistiti čačkalicom ili četkicom.
- Unutrašnjost perilice – Ocat ili limunska kiselina uklanjaju masnoće, kamenac i neugodne mirise. Ne zaboravite i gumene brtve na vratima!
- Košarica za pribor – Povremeno ju treba odvojiti, iščetkati i provjeriti stabilnost.
- Završno pranje – Perilicu povremeno treba pustiti “na prazno” s octom, a zatim i sa sodom bikarbonom kako bi ostala svježa i čista.
Osim prirodnih sredstava, mogu se koristiti i komercijalni deterdženti za čišćenje perilice. Uloženi trud osigurat će duži vijek trajanja uređaja i savršeno čisto suđe. Savjeti