Neki da zarade za doručak rade 5 minuta, drugi 9 sati - Monitor.hr
07.03.2017. (09:16)

Zamislimo se nad tim

Neki da zarade za doručak rade 5 minuta, drugi 9 sati

Stanovnicima Abu Dhabija, Osake i Zuricha treba svega pet minuta kako bi zaradili doručak, dok stanovnici Caracasa, zbog rastuće inflacije, za prvi obrok trebaju raditi čak devet sati, pokazuje Bloombergov Global City Breakfast Index. Prosječan doručk znači jedna šalica mlijeka, jedno jaje, dvije šnite kruha i jedan komad voća. Moj posao


Slične vijesti

11.02.2023. (10:00)

Od kroasana s kavom, preko sendviča ili pite do riblje juhe i graha s kobasicom

Jutarnje navike: Što ljudi diljem svijeta jedu za doručak?

Traditional Japanese Breakfast and How To Make It At Home • Just One Cookbook

Što ljudi diljem svijeta jedu za doručak? Radi se o impresivnom broju ukusnih i raznovrsnih jela koja odražavaju kulturu i tradiciju svake regije. Ima tu svega: od slanih pita i vrućih juha do slatkih peciva i jake kave. Popularan doručak u Kostarici je gallo pinto, jelo od riže pržene s crnim grahom, crvenom paprikom i lukom. Prelijeva se salsom i kiselim vrhnjem i poslužuje s jajima, avokadom, sirom ili tortiljama. Popularni egipatski doručak se zove ful medames i priprema se s pirjanim grahom i slanutkom, začinjenim kuminom, peršinom, lukom, limunom i čilijem. Poslužuje se uz tvrdo kuhana jaja, povrće narezano na kockice ili lepinju. Talijanski doručak, poput francuskog i španjolskog, vrlo je lagan. Sastoji se od cappuccina i talijanskog kroasana ili piškota. Index

12.11.2017. (21:18)

Glavno da se jede

Postoji li tradicionalan hrvatski doručak?

U kontinentalnoj Hrvatskoj doručak se najčešće sastojao od palente, kavovine te kukuruznog kruha s masti. Vremenom jaja kao osnovna namirnica počinju dominirati. Dalmatinski doručak je uključivao kruh s margarinom ili maslacem i pekmezom ili pak brok od inćuna, maslina i kruha, dok se u Istri tradicionalno jela fritaja sa šparogama ili tartufima. Journal.hr

31.01.2017. (09:13)

3 zdrava doručka za one koji ne vole doručkovati

30.11.2016. (14:21)

Najvažije jelo dana – kako su lobisti za slaninu i crkvenjaci od doručka napravili ono kako ga danas znamo

02.08.2016. (16:10)

Foto: Teksaški doručak (od kojeg se cijela obitelj može najesti…)

22.06.2016. (15:47)

Tri loša doručka

18.06.2016. (15:35)

Prodali foru

Žitne pahuljice i zdravi doručak su marketinški trik?

Znate uzrečicu da je doručak najvažniji obrok dana? E pa nju su vam u glavu usadili marketinški mađioničari i njihove reklame. Sve je počelo 1944. i kampanjom za prodaju žitnih pahuljica koju su pokrenule tvrtke poput Kellogg’sa. Prije toga za doručak su se jele iste namirnice kao i za druge obroke. Upravo sa žitaricama kreće i cijela kampanja za zdravi ‘lifestyle’ uz umjerene obroke i vježbanje, da bi se sada, na vrhuncu epidemije pretilosti, dopustila mogućnost da je sve bio marketinški trik. The Atlantic