Rajsko povrće
Kalifornijski farmeri počeli su iz rajčica proizvoditi čistu pitku vodu
Tehnologija proizvodnje pitke vode iz rajčica je prvi put izumljena u Australiji prije desetak godina, ali nikada nije korištena u SAD-u. Ako se ideja usvoji, prerada rajčice ne samo da će pomoći u uštedi vode, već će također povećati ekonomsku vrijednost uzgoja rajčice. “Sakupljamo vodu koja se prirodno nalazi u voću i povrću”, rekao je Terry Paule, izvršni direktor tvrtke Botanical Water Technologies. “Ono što radimo je da pametno “hvatamo” taj kondenzat isparavanja, a zatim ga provodimo kroz naš proces pročišćavanja.” Sirove rajčice obično se prerađuju u različite proizvode, uključujući pastu od rajčice, kečap i druge razne umake. U procesu rajčice obično ispuštaju oko 95% vode, koja se zatim ispušta u odvod kao otpad. Sada Ingomar Packing, tvrtka za preradu rajčice, koristi novu tehnologiju za prikupljanje i pročišćavanja vode za piće. Green