Domaći čips iz mikrovalne – i to je moguće - Monitor.hr
11.04. (23:00)

Za ovaj znaš odakle dolazi i "što se sve u njega stavlja"

Domaći čips iz mikrovalne – i to je moguće

Domaći čips iz mikrovalne, hrskav je i manje mastan od kupovnog, a najbolje od svega, gotov je za samo pet minuta. Sve što trebate učiniti da dođete do zdravije verzije omiljene grickalice jest: krumpir oprati i osušiti te tanko narezati, najbolje gulilicom za krumpir, namastiti s malo ulja i začiniti po guštu. Važno je krumpir posložiti u mikrovalnu u jednom sloju, kako bi se ravnomjerno zapekao. Potrebno vam je svega pet minuta pečenja ili dok čips ne dobije lijepu boju, što ovisi o jačini mikrovalne pećnice. Domaći čips iz mikrovalne poslužite uz omiljeni umak i uživajte. (Pun kufer)


Slične vijesti

29.11.2023. (17:00)

Stavite još slobodno, znamo da stane

Borzan: Odzvonilo zraku u vrećicama čipsa, stručnjaci: unutra nije “zrak”, već dušik, i to s razlogom

Ambalaža u kojoj je više plastike nego proizvoda, velike kutije, a malo sadržaja, sve će to otići u povijest –  kaže hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan u priopćenju za javnost. Europski parlament je zato potvrdio zabranu pakiranja čiji je isključivi cilj zavarati potrošača oko količine samog proizvoda poput nepotrebnih slojeva ambalaže ili lažnog dna. Prosječan stanovnik EU baci oko 188.7 kg ambalažnog otpada, a u Hrvatskoj se baci oko 75 kilograma, od toga se samo manji dio reciklira. Ovom odredbom ćemo osigurati da građani dobiju najviše za svoj novac, ali i zaštiti okoliš – zaključuje u priopćenju. Index… Vijest je odmah naišla na kritike, budući da se u vrećicama čipsa ne “prodaje zrak” da bi prevarilo kupce, već se puni dušikom koji čuva rok trajanja čipsa i čuva od lomljenja. Index

25.11.2017. (18:20)

Potencijalni ubojica zvan akrilamid

Europska komisija od 2018. kontrolira proizvodnju čipsa i prženih krumpirića

Europska komisija od iduće godine limitirat će maksimalnu dopuštenu količinu akrilamida, kemijskog spoja koji nastaje kad se hrana priprema na temperaturi većoj od 120 stupnjeva. Ovo se ponajviše odnosi na hranu poput čipsa, prženih krumpirića, kruha, keksa i kave. Iako su studije na životinjama dokazale da akrilamid i njegov metabolit glicidamid oštećuju DNK i uzrokuju rak, još uvijek nije u potpunosti dokazano da izlaganje akrilamidu kroz hranu također uzrokuje ove teške bolesti. Večernji

17.10.2017. (13:52)

Nismo mi krivi

Zašto ne možemo prestati jesti čips?

Dvije glavne karakteristike čipsa jesu da je slan i mastan, a prema brojnim znanstvenim studijama koje su provedene, jedenje slane hrane potiče otpuštanje dopamina, neurotransmitera koji regulira funkcije koje su povezane sa zadovoljstvom. Stoga, jedanput kada ga mozak okusi, jednostavno ga želi još. To je razlog zašto ne možemo prestati jesti čips.