Dekan zagrebačkog FKIT-a: Do kontaminacije proizvoda ne može doći slučajno - Monitor.hr
08.11.2023. (08:00)

Najbolje piti vodu

Dekan zagrebačkog FKIT-a: Do kontaminacije proizvoda ne može doći slučajno

Kakve se mjere sigurnosti provode u punionicama pića? U središnjem Dnevniku HRT-a profesor s Fakulteta kemijskog inženjerstva rekao je kako je vjerojatnost slučajne kontaminacije pića u proizvodnom pogonu vrlo mala. Kada se radi ispiranje proizvodnih linija, to se provodi vodenom otopinom kiseline. Nakon toga se neutralizira vodenom otopinom lužine i sve se ispire do neutralnosti, što se i provjerava. Index U međuvremenu je zabilježen još jedan slučaj trovanja pićima, liječnici upozoravaju da se u slučaju trovanja kiselinom ne pokušava neutralizirati sodom bikarbonom ili vodom. Index

 


Slične vijesti

18.09.2017. (09:33)

Američke turistice napadnute kiselinom na kolodvoru u Marseilleu