I ja bi tamo
Andrea Andrassy u Istanbulu: Tamo ti doslovno svatko pokušava prodat Chanel, čak i dok jedeš baklavu u restoranu
Evo upravo sam stigla iz Istanbula. Ne “upravo” kao jučer ili prije par sati – upravo, ovog trena, samo sam oprala avion sa sebe i sjela za “konpijuter.” Vi koji se družite sa mnom već neko vrijeme znate da nakon svakog putovanja imam praksu napisat detaljan putopis (i foodopis) o mjestu na kojem sam bila. Bila sam tamo 3 i pol dana, a Istanbul je prevelik i preimpresivan da stane u 3 i pol dana – barem kad je u pitanju izvještaj o putovanju. Inboks mi je pun pitanja o savjetima za Istanbul – što vidjeti, gdje jesti, “jesi bila kod Nusreta” i slično – zato ćemo danas imati brzinsko druženje uz korisne savjete za postojanje u Istanbulu. Neki od njih će biti i beskorisni, ali božemoj, nije sve u životu korist, gospođo Vlasta… (poveći skok na kraj) …Istanbul je sat vremena razlike od Hrvatske, a kad se prebacimo na zimsko računanje vremena, razlika se penje na dva sata – otprilike onoliko koliko traje i let, što je prekrasno jer imaš osjećaj da nisi izgubio ni minutu vremena. Nama se čak dogodilo da smo sletjeli “prije” nego što smo uzletjeli, pa imaš osjećaj da si odletio u prošlost… Vrlo opširno “za početak” piše Andrea Andrassy o svom putovanju. Ne propustiti cijeli tekst.